Forum Forum dla lubiących kalamburki Strona Główna

Kącik łasucha
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dla lubiących kalamburki Strona Główna -> Gadki - szmatki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Princess
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 07 Maj 2006
Posty: 51
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z pałacu:p

PostWysłany: Wto 19:40, 20 Cze 2006    Temat postu:

so lubie jesc .. dżogurty//zakochany warzywa//zakochany owoce//zakochany ..... spagetti //mysli rosol //mysli itd ..//mysli o salatki lubie ;p

a pic? woda mineralna truskawkowa .. rulezzz:p tymbarki tez lubiEM ;p

lody kocham:X

innych slodyczy nie jadam xD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Valezka
Postrach forum
Postrach forum



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 1229
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: mam to wiedzieć?!?

PostWysłany: Czw 12:42, 29 Cze 2006    Temat postu:

hmm dżogurty to ja lubie Tongue out (1)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Atomi
Gaduła
Gaduła



Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 668
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z domu

PostWysłany: Czw 13:05, 29 Cze 2006    Temat postu:

Ty zezresz wszystko byleby było posypane przyprawą do grila

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Vader
Lepszy niż najlepsi
Lepszy niż najlepsi



Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 2096
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Czw 13:27, 29 Cze 2006    Temat postu:

przepisz na szczura w sosie własnym

Skladniki:
białko z 1 jajka
6 łyżek oleju
1 1/2 łyżki mąki kukurydzianej
500 g mięsa szczura 2 czerwone lub zielone papryki
2 świeże małe chili, oczyszczone z pestek i posiekane
2 suszone małe chili, posiekane
1 łyżeczka rozgniecionego świeżego imbiru
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wytrawnego sherry

Białko ubić na miękką pianę. Delikatnie zmieszać z solą, łyżką oleju i mąką. Rozlać masę cienką warstwą na pokrojonego w kawałki (na raz do ust) szczura.
Paprykę pokroić w dużą kostkę (4 cm). Podgrzać pozostały olej w woku lub na patelni i szybko podsmażyć szczura. Wyjąć mięso. Dodać chili, paprykę i imbir, mieszając, smażyć 2 minuty.
Następnie dodać szczura, smażyć razem z warzywami, aż papryka zmięknie. Dodać sos sojowy i sherry, smażyć dalej 2 minuty.



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Atomi
Gaduła
Gaduła



Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 668
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z domu

PostWysłany: Czw 17:29, 29 Cze 2006    Temat postu:

uff dobrze ze na szczura a nie na chomika

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Valezka
Postrach forum
Postrach forum



Dołączył: 25 Mar 2006
Posty: 1229
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: mam to wiedzieć?!?

PostWysłany: Pią 13:51, 28 Lip 2006    Temat postu:

Atomi napisał:
Ty zezresz wszystko byleby było posypane przyprawą do grila


nie prawda! a propos przyprawy to mi sie skonczyła : (


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Laila
Moderator
Moderator



Dołączył: 12 Cze 2006
Posty: 1585
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wieś, zwana potocznie Warszawą.

PostWysłany: Pią 15:00, 28 Lip 2006    Temat postu:

To do sklepu, won ;P

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
TORA_TORA
Uczestnik
Uczestnik



Dołączył: 04 Maj 2006
Posty: 335
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Gór Mędrca w Smutku Pogrązonego

PostWysłany: Śro 10:51, 09 Sie 2006    Temat postu:

//panda szczur w sosie własnym ?? //blahaha musze spróbować //xtak

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sokoli__Wzrok
Początkujący
Początkujący



Dołączył: 09 Kwi 2006
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: się biorą dzieci?

PostWysłany: Sob 15:03, 19 Sie 2006    Temat postu:

Kopytka (czas przygotowania 1 Godz.)

Składniki:
1 kg kartofli
300-350 g mąki,
1-2 jajka,
40 g masła,
20 g tartej bułki,

Przepis(Instrukcja):
Kartofle umyć, ugotować w skórce, obrać, przetrzeć przez praskę
lub zemleć w maszynce. Wyłożyć na stolnicę posypaną mąką, ostudzić.
Dodać do kartofli przesianą mąkę, wbić jajka, osolić i szybko wyrobić
ciasto. Podzielić je na trzy części i z każdej kolejno formować wałeczki
grubości palca. Pokroić na kawałki długości 4 cm. Zagotować w dużym
garnku wodę, osolić i wkładać partiami kluski do wrzątku, zamieszać
i przykryć. Gdy zagotują się, odkryć i odsunąć z ognia. Gotowe kluski
wybierać łyżką cedzakową na sito i dokładnie osączyć.
Tartą bułkę zrumienić na suchej patelni, dodać masło, stopić i polać
kopytka wyłożone na półmisek.

PS. Kopytka można także okrasić stopioną słoniną

Źycze wam smacznego Razz


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szopenica2x
Uczestnik
Uczestnik



Dołączył: 29 Mar 2006
Posty: 266
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 10:31, 20 Sie 2006    Temat postu:

Dzis zdradze wam tajemnice pysznego kurczaka pieczonego:

Kurczaka podzielic, wlozyc do np miski, dodac przyprawy ( nie zalowac, od serca sypnac przyprawy do kurczaka, papryke -ja lubie ostra i czosnek w proszku, mozna troche majeranku dodac, pieprz), dodac oleju i wymieszac, by przyprawy ladnie sie rozprowadzily po kurczaku. Dla lepszego smaku powinien kurczak tak polezec pare godzin. Kurczaka polozyc na gleboka blache od piekarnika skorka do dolu, dolac wody na blache, by kurczak byl w niej na jakies pol centymetra zanurzony. Piekarnik wlaczyc na maks temp, grzanie od gory i dolu. Gdy widac ze od gory ladnie przypieczony, obrocic czesci kurczaka skorka do gory, mozna posypac te skorke odrobina cukru. Gdy jest ona krucha i ladnie upieczona, kurczak jest gotowy, a z wody powstaje przepyszny sos, ktorym mozna polac ziemniaki. Smacznego Laughing


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
TORA_TORA
Uczestnik
Uczestnik



Dołączył: 04 Maj 2006
Posty: 335
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Gór Mędrca w Smutku Pogrązonego

PostWysłany: Nie 13:52, 20 Sie 2006    Temat postu:

//powaga przepis na herbate z dodatkami:

składniki:

4 gałązki herbaty miętowej
500 ml wody
cukier i cytrynka do smaku.

Przygotowanie:
zagotowac wodę (uważajcie żeby jej nie przypalić xD) włozyć miętę do szklanki, nie płukać (na gałązkach zostaną dodatki mięsne xD) wsypać cukier, wlać sok z cytrynki, zalać wrzącą wodą. Poczekać az naciągnie. Smacznego xD


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
TORA_TORA
Uczestnik
Uczestnik



Dołączył: 04 Maj 2006
Posty: 335
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Gór Mędrca w Smutku Pogrązonego

PostWysłany: Nie 13:58, 20 Sie 2006    Temat postu:

//blahaha no to jeszcze jeden przepis:

4 małe papryki wydążyć, usunąć pestki i dokładnie umyć. Przygotowac ciasto na naleśniki (nie slodzone, przepisu na ciasto nie znam xD) można je przyprawić pieprzem i solą. W ciasto wkrajać kawałki cycków kurczaka (filet z piersi kurczęcia) Wsadzić do naczynia żaroodpornego, uprzednio wysmarowanego masłem lub margaryną. Wsadzić do mikrofalówki i smażyć/grilować/gotować czy co tam chcecie dopóki ciasto w środku nie bedzie gotowe. Włala //powaga smacznego Smile)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Vader
Lepszy niż najlepsi
Lepszy niż najlepsi



Dołączył: 27 Mar 2006
Posty: 2096
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Olsztyn

PostWysłany: Nie 14:34, 20 Sie 2006    Temat postu:

tora jesteś boska - chcę mieć z tobą dziecko



Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szopenica2x
Uczestnik
Uczestnik



Dołączył: 29 Mar 2006
Posty: 266
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Nie 16:15, 20 Sie 2006    Temat postu:

hmmm a te papryki to po co?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
TORA_TORA
Uczestnik
Uczestnik



Dołączył: 04 Maj 2006
Posty: 335
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: z Gór Mędrca w Smutku Pogrązonego

PostWysłany: Pon 12:44, 21 Sie 2006    Temat postu:

//blahaha a tak żeby kolorowo było xD

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Forum dla lubiących kalamburki Strona Główna -> Gadki - szmatki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 3 z 6

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group, modified by MAR
Inheritance free theme by spleen & Programosy

Regulamin